Jump to content
ChrisM21

iDrive Rebot Cycle - Any Advice?

Recommended Posts

Hello all,

 

I'm new to the forum with a very specific issue that's doing my head in and making me afraid :)

 

I have a 2014 F11 520d M Sport Touring B47 2.0 and a couple of weeks ago on a long trip to Cornwall from Manchester the iDrive started a continuous reboot cycle.

It'll boot up and stay on for about 20-30 seconds (it varies) before rebooting again. Regardless of what I'm doing or which screen I've left it on it will do this.

 

I haven't applied any particular settings when it happened.

I've tried resetting profiles.

I've tried the remove all personal data thing but it shuts off mid way through.

I've tried not having any phones nearby with bluetooth enabled.

I've tried doing a software update but it goes off before it can start (and I think this might be risky anyway).

I've tried covering the sensor on the windscreen to see if it's a light/dark thing.

 

I've pretty much tried everything (I think) but maybe someone has another idea?

 

I've had it from new and unfortunately I have no warranty or servicing agreements remaining, so I'm looking at £120+VAT from my local dealer just for a diagnosis. :(

 

A friend has just bought a similar model and has an OBDII device so we plugged it in with the engine running and it gave various readings over 4 tries with some codes:

 

Session 1, first time:

 

MOTOR (!)  [Engine]
  284E00    Lambdasonde nach Kat, Signal Nernstspannung: Unterbrechung

CIC (!)  [Car Infotainment Computer]
  E1C440    No description available

REM (!)  [Rear electronic module]
  800FB2    No description available
  800F92    No description available

 

Session 2 (after code reset)

 

FEM (!)  [Front electronic module]
  930769    No description available
  93076B    No description available

 

Session 3 (after code reset):

 

MOTOR (!)  [Engine]
  284E00    Lambdasonde nach Kat, Signal Nernstspannung: Unterbrechung

FEM (!)  [Front electronic module]
  930769    No description available
  93076B    No description available

 

Session 4 (after code reset):

 

MOTOR (!)  [Engine]
  284E00    Lambdasonde nach Kat, Signal Nernstspannung: Unterbrechung

FEM (!)  [Front electronic module]
  930769    No description available
  93076B    No description available

 

Do these codes make sense to anyone here?

 

I can't see much about E1C440 anywhere. The 930*** codes implicate battery but on a reading it seemed to be producing decent output (can't remember what sorry) and was at 79%.

 

Is there anything  I can try before I need to start my disposal plan? :(

 

Thanks for any help,

Chris.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ChrisM21 said:

Gah. I'm sure I checked for another thread on this and there is one. But I haven't updated maps - do they auto update?

Not in any of the F1X series vehicles, that came with the later NBT EVO. 

 

There was another thread a little while ago and the diagnosis was that unfortunately it needs taking to BMW for a software update. You may be able to get a very good indie to do it if you’re lucky.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

there’s a similar thread just a few further down the page, have a read.

 

 

 

 

Edited by Boba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×