Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'relay'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules & FAQs
    • Rules & FAQ's
  • Sponsors
    • Chris Knott Insurance services
    • Cotswold BMW
    • MStyle
    • BMW Cables
  • General
    • Hello I'm New
    • General Discussion
    • DVLA and Insurance Queries
    • Picture & Video Gallery
    • Suppliers
    • Fun Stuff
    • Spotted
  • Meets & Events
    • BMW5 Meets & Events
    • Non BMW5 Trackdays
    • Other Meets & Events
  • Classifieds
    • Cars
    • Parts & Breakers
    • Wheels & Tyres
    • General Items
    • Wanted
    • Autotrader, eBay, Pistonheads etc Adverts
  • Technical
    • E12 1972-1981
    • E28 1982-1988
    • E34 1988-1996
    • E39 1996-2004
    • E60/E61 2004-2010
    • F07/F10/F11 2010-2017
    • G30/G31 2017-
    • ///M Powered
    • ALPINA 5ers
    • Audio & Navigation
    • Intravee
    • Diagnostics
    • Coding
    • Detailing
    • Projects
    • Track Talk
  • Other BMW Technical
    • 1 Series
    • 2 Series
    • 3 Series
    • 4 Series
    • 6 Series
    • 7 Series
    • 8 Series
    • i Series
    • X Series
    • Z Series
    • Other BMW Tech Talk
  • Other Technical
    • Other Marques
    • Computer General Help

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Occupation


Garage

Found 4 results

  1. Hello My new e28 525e is starting well but the pump relay is making a permanent noise It looks like something rotating inside thé relay It looks like a failure Have you any idea about it ?
  2. BigMuthaTrUKa

    2 Glow Plug Relay's In Two Years

    Hi guys seem to be having a problem with these BERU relays.. 1st one i bought lasted 2yrs the 2nd i put on in January lasted about a week. I looked at the DDE module values info on INPA, alternator is pumping just over 14v on tick-over. Not sure if my exsisting turbo issue is causing the relay to short out from a build up of carbon deposits on the glow plugs. Basically the small turbo control valve is bypassed and left open. Since owning this car I inherited the issue, done as much research as i can with a little fiddling to fix the issue with no avail. I have been paying attention to a post on this forum in relation to this turbo pressure problem and JasonH seems to be on to something with the vacuum system. Anyways I thought id ask on here if anyone has had any issues with these "Ebay Relays" because im now looking at buying from Main Dealer and yes...... Get my arse raped...
  3. Hello all. Much appreciate your reading this, and really hope someone can spread some knowledge/ideas. Sorry for the lengthy explanation, but it may be of relevance. I own an 05 plate E60 530d. Never had any issues until now.... I did a long journey from Cornwall to Bath to visit family, then went on to a wedding in Bristol. Car never faltered. Wentvto start car less than 10 minutes after arriving in Bristol and idrive flashed up several faults: Control systems! Drive moderately Cruise control! Fuel pump fault! Drive moderately First thing I did was to check fuses, and noticed that the fuel pump fuse had blown. I replaced This, but as soon as the ignition was turned on it blew again (without key in ignition). I have unplugged the connection at the fuel pump under the rear seat, removed what I believe is the fuel pump relay (above battery, next to fuses) and removed the DDE relay under bonnet. Despite doing the above the fuse still blows as soon as it is put in (without key in ignition) Please help!! Cheers
  4. dazh90

    525e No Starter. No spark

    Hi all, I have a 1987 525e (Motronic) which after spending two weeks in America, i come back to my car and she refuse to fire. I've done what i can and im out of ideas so really hoping someone can help! Also, worth mentioning that on the day that i got back and i realised the car refused to fire up i went to the petrol station and got £12 worth of fuel and some carb cleaner to assist a start. SHE STARTED UP! left running fine for 10 minutes but when ignition was switched off she refused to start immediately after (STRANGE, what is going on!?) . Problem/Symptoms; - No spark to any of the plugs apart from a single spark when coil is engaged at Pos3 - I believe im getting fuel as plugs are wet The facts; (strange results shown in RED) - Engine turns over by the key, top of engine moves (in time) with bottom - Brand new distributor cap and rotor arm - Brand new ignition coil - Swapped out CPS with one i had from 520i e28 (same hardwired one facing front harmonic balancer) - Swapped out main fuel relay with one from 520i - Swapped out MAF from 520i (i know it's trivial but, meh) - Checked for 12v heading towards the coil between 15+ and 0. (12v upon pos3, 10v when cranking) - Although coil is new, Resistance across posts all check out fine - Spark plugs are 2 months old - Continuity between both ends of main HT lead (coil tower to distributor) - Battery charged fully externally inside the house - DME socket where relay fits; - Tab30 suppose to have 12v, shows 0v - Tab85 suppose to have 0v, shows 0v - Tab 86 suppose to have 12v, shows 0v - Tab 87 and 87 suppose to both show 12v, shows 12v - Tab 87 and 87 suppose to both show 0v, shows 12v with ignition off - Checked for click from DME relay, it clicks just fine and i get the engine hum Questions that i am asking myself; - If my 520i M20 uses Jetronic fuel injection, and my 525e M20 uses motronic, why do they both have the same hard wired (no clip, needed cutting and soldering) crankshaft position sensors? - Why do i only get one spark when ignition is turned on, but none whilst cranking? - Does p.d towards the coil normalling drop from 12v to 10v when cranking? - Why did she start ONCE but refused to start immediately after? - Is my ECU fried? and if so.... why? only sat for 2 weeks... Any help is very much appreciated!! Regards, Darren (From Brighton)
×