Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'montrealblau'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules & FAQs
    • Rules & FAQ's
  • Sponsors
    • Cotswold BMW
    • Chris Knott Insurance services
    • MStyle
    • BMW Cables
  • General
    • Hello I'm New
    • General Discussion
    • Picture & Video Gallery
    • Suppliers
    • Fun Stuff
    • Spotted
  • Meets & Events
    • BMW5 Meets & Events
    • Non BMW5 Trackdays
    • Other Meets & Events
  • Classifieds
    • Cars
    • Parts & Breakers
    • Wheels & Tyres
    • General Items
    • Wanted
    • eBay & Autotrader Adverts
  • Technical
    • E12 1972-1981
    • E28 1982-1988
    • E34 1988-1996
    • E39 1996-2004
    • E60/E61 2004-2010
    • F07/F10/F11 2010-2017
    • G30/G31 2017-
    • ///M Powered
    • ALPINA 5ers
    • Audio & Navigation
    • Intravee
    • Coding
    • Detailing
    • Projects
    • Track Talk
  • Other BMW Technical
    • 1 Series
    • 2 Series
    • 3 Series
    • 4 Series
    • 6 Series
    • 7 Series
    • 8 Series
    • i Series
    • X Series
    • Z Series
    • Other BMW Tech Talk
  • Other Technical
    • Non BMW
    • Computer General Help
    • Gaming Chat & Help

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Location


Interests


Occupation


Garage

Found 1 result

  1. Steve540

    Newbie.. rough cold idle

    Hi so i litteraly just joined the forum after a couple of years off searching on it i decided to make an account Ive got a rough idle problem but ill introduce my 540 1st Winter this year i sold my 520 and bought a 97 540 113k montreal blau auto I couldn't afored a manual im only 20 lol Anyway it wouldn't run up to temp so i put in a new tstat and discovered the old one was drilled out Gave the car a good service and put a factory airbox in So since the car had been running lean jn petrol (13mpg) i wonder what harm it has done to the engine. I clean the idel control valve which was blocked with carbon i guess thats due to the car running so lean on petrol So on a cold start the car sounds awful. Throwing 5 miss fire codes also. However once its running for 2 or 3 mins if you restart her she starts with a nice rev and falls down to a smooth idle Just got e38 parallels diamond cut and put onto the 540
×