Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'joint'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules & FAQs
    • Rules & FAQ's
  • Sponsors
    • Chris Knott Insurance services
    • Cotswold BMW
    • MStyle
    • BMW Cables
  • General
    • Hello I'm New
    • General Discussion
    • DVLA and Insurance Queries
    • Picture & Video Gallery
    • Suppliers
    • Fun Stuff
    • Spotted
    • Tools
  • Meets & Events
    • BMW5 Meets & Events
    • Non BMW5 Trackdays
    • Other Meets & Events
  • Classifieds
    • Cars
    • Parts & Breakers
    • Wheels & Tyres
    • General Items
    • Wanted
    • Autotrader, eBay, Pistonheads etc Adverts
  • Technical
    • E12 1972-1981
    • E28 1982-1988
    • E34 1988-1996
    • E39 1996-2004
    • E60/E61 2004-2010
    • F07/F10/F11 2010-2017
    • G30/G31 2017-
    • ///M Powered
    • ALPINA 5ers
    • Audio & Navigation
    • Intravee
    • Diagnostics
    • Coding
    • Detailing
    • Projects
    • Track Talk
  • Other BMW Technical
    • 1 Series
    • 2 Series
    • 3 Series
    • 4 Series
    • 6 Series
    • 7 Series
    • 8 Series
    • i Series
    • X Series
    • Z Series
    • Other BMW Tech Talk
  • Other Technical
    • Other Marques
    • Computer General Help

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Occupation


Garage

Found 2 results

  1. Hi All, I am in need of some help/adice on an issue that has developed over the last few weeks... The car is a 2007 520D with the M47N2 engine. When the car is started from cold, there are fumes that are coming from the the back fothe engine on the air filter side as shown in the following vid: I had the glow plugs rep[laced some time ago as 1 of them was failing. Thereafter I had the car serviced and I am seeing faults come up for all 4 glow plugs, which Ive asked about separately on this forum and people here have suggested that it is a faulty low plug relay. I need to get that replaced. After the car warms up the fumes are no longer present and there is no loss of power or any difference in performance. The only other thing that has been happening for some time now ifs that when cold started, the engine idles but judders slightly here and there like a misfire, if I rev it it goes away for a while then returns, but once the car is warmed there is no more judder, its only present when cold starting. Any ideas? could it be the glow plugs or the relay causing this? I ask this because I think the plugs (possibly relay too) is the only thing that heats up on a cold start, is that right? If so, this could be the only hing that could be getting really hot enough for fumes to develop? Thanks in advance for your replies.
  2. Dethar

    530i Exhaust leak

    Hi All, Got a slight issue with my E39 the front section of the exhaust system has a leak during cold causing loud drone but once warm seems to seal itself up. Haven't noticed any loss in power or fuel economy yet.... I've narrowed it down to where the manifold pipe meets cat joint. On one of the pipes the bracket seems to have come loose, rusted up and seen better days. Took it to a local garage who advised that I will need to replace the cat as the bracket washer is not replaceable? How much of this is true? find it hard to believe. Also does anyone know any decent garages I can take it to in Barking/Ilford area. Cheers!
×