Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Silent'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules & FAQs
    • Rules & FAQ's
  • Sponsors
    • Chris Knott Insurance services
    • Cotswold BMW
    • MStyle
    • BMW Cables
  • General
    • Hello I'm New
    • General Discussion
    • Picture & Video Gallery
    • Suppliers
    • Fun Stuff
    • Spotted
  • Meets & Events
    • BMW5 Meets & Events
    • Non BMW5 Trackdays
    • Other Meets & Events
  • Classifieds
    • Cars
    • Parts & Breakers
    • Wheels & Tyres
    • General Items
    • Wanted
    • eBay & Autotrader Adverts
  • Technical
    • E12 1972-1981
    • E28 1982-1988
    • E34 1988-1996
    • E39 1996-2004
    • E60/E61 2004-2010
    • F07/F10/F11 2010-2017
    • G30/G31 2017-
    • ///M Powered
    • ALPINA 5ers
    • Audio & Navigation
    • Intravee
    • Diagnostics
    • Coding
    • Detailing
    • Projects
    • Track Talk
  • Other BMW Technical
    • 1 Series
    • 2 Series
    • 3 Series
    • 4 Series
    • 6 Series
    • 7 Series
    • 8 Series
    • i Series
    • X Series
    • Z Series
    • Other BMW Tech Talk
  • Other Technical
    • Other Marques
    • Computer General Help

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Occupation


Garage

Found 1 result

  1. DerekJr.

    PDC silent treatment

    Hey guys, Looked all over the interweb for a cure, but to no avail. I've replaced my problematic PDC sensors, but now I have another problem (or one that existed along with the problematic sensors). Before I replaced my faulty sensors, whenever I selected Reverse, I would get a continuous error tone, and sometimes it would be silent (no tone, not even when getting close to things). I've replaced the faulty sensors and selected Reverse, and they worked the 1st time. "Great!" i thought. I locked the car and went back home. A few hours later, I went for a drive to the shop and when I selected reverse, there was not error tone, but there was also no beeps when getting close to objects. When I got home I selected reverse and still no sound. While still in reverse i decided to remove the bottom plug from the PDC module which caused the error tone to sound. I inserted the plug back in and it sounded the "beeps" presumably because I was standing behind the car, as I moved further away, there was more time between each beep (shows its working). I thought maybe it wasn't plugged in properly. I locked the car and went inside. A few hours later, I selected reverse and nothing. Again I unplugged the bottom plug and plugged it back it and the PDC came to life. Immediately after this, I switched off the ignition and locked the car. After a short period of time (3 seconds) I unlocked the car and selected Reverse and the PDC worked. A few hours later it didn't. Notes: There are no error codes in INPA, all the sensors are clicking (I can feel and hear them), car only has rear sensors (1999 E39) It's like once the car goes into sleep mode, I have to reset the PDC by unplugging and plugging it back it. Could the PDC module be faulty? Many thanks
×