Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '1987'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules & FAQs
    • Rules & FAQ's
  • Sponsors
    • Chris Knott Insurance services
    • Cotswold BMW
    • MStyle
    • BMW Cables
  • General
    • Hello I'm New
    • General Discussion
    • DVLA and Insurance Queries
    • Picture & Video Gallery
    • Suppliers
    • Fun Stuff
    • Spotted
    • Tools
  • Meets & Events
    • BMW5 Meets & Events
    • Non BMW5 Trackdays
    • Other Meets & Events
  • Classifieds
    • Cars
    • Parts & Breakers
    • Wheels & Tyres
    • General Items
    • Wanted
    • Autotrader, eBay, Pistonheads etc Adverts
  • Technical
    • E12 1972-1981
    • E28 1982-1988
    • E34 1988-1996
    • E39 1996-2004
    • E60/E61 2004-2010
    • F07/F10/F11 2010-2017
    • G30/G31 2017-
    • ///M Powered
    • ALPINA 5ers
    • Audio & Navigation
    • Intravee
    • Diagnostics
    • Coding
    • Detailing
    • Projects
    • Track Talk
  • Other BMW Technical
    • 1 Series
    • 2 Series
    • 3 Series
    • 4 Series
    • 6 Series
    • 7 Series
    • 8 Series
    • i Series
    • X Series
    • Z Series
    • Other BMW Tech Talk
  • Other Technical
    • Other Marques
    • Computer General Help

Calendars

  • Community Calendar

Product Groups

  • Membership
  • Stickers

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Occupation


Garage

Found 3 results

  1. Hi! So... I've an E registration 525e that was built in December 1986. It doesn't always start (for reasons I cannot make sense of – further details below), which I am thinking is to do with the Cold Start Valve. I've found differing reports/diagnoses around the internet (including from realoem.com) about where the CSV is situated. I was wondering if anyone on here can tell me definitively... a. if this car *has* a Cold Start Valve b. if it does, where it is located (I thought it was by the fuel tank – as my Haynes suggests – but my local mechanic says it's on top of the engine block?) c. the right part number and where I can get one (emailed a few places and eBayers, but nobody has one so far) Non-start nonsense – all ideas welcome! There seems to be plenty of power in the battery (which is new) – the engine turns over but doesn't fire. Mechanic says there's spark. Once I jump the car, it starts first time and runs fine. Can't understand how this happens if it's a fuel injection issue, but this is what happens! I tried using a battery charger to boost the battery, but over a six-hour charge the battery level actually fell. Maybe all this sounds more like an electrics issue than a CSV issue – could be there's a power leak? Just keen to know if any of these problems sound familiar and if anyone has any suggestions, really. Thanks JJ
  2. dazh90

    525e No Starter. No spark

    Hi all, I have a 1987 525e (Motronic) which after spending two weeks in America, i come back to my car and she refuse to fire. I've done what i can and im out of ideas so really hoping someone can help! Also, worth mentioning that on the day that i got back and i realised the car refused to fire up i went to the petrol station and got £12 worth of fuel and some carb cleaner to assist a start. SHE STARTED UP! left running fine for 10 minutes but when ignition was switched off she refused to start immediately after (STRANGE, what is going on!?) . Problem/Symptoms; - No spark to any of the plugs apart from a single spark when coil is engaged at Pos3 - I believe im getting fuel as plugs are wet The facts; (strange results shown in RED) - Engine turns over by the key, top of engine moves (in time) with bottom - Brand new distributor cap and rotor arm - Brand new ignition coil - Swapped out CPS with one i had from 520i e28 (same hardwired one facing front harmonic balancer) - Swapped out main fuel relay with one from 520i - Swapped out MAF from 520i (i know it's trivial but, meh) - Checked for 12v heading towards the coil between 15+ and 0. (12v upon pos3, 10v when cranking) - Although coil is new, Resistance across posts all check out fine - Spark plugs are 2 months old - Continuity between both ends of main HT lead (coil tower to distributor) - Battery charged fully externally inside the house - DME socket where relay fits; - Tab30 suppose to have 12v, shows 0v - Tab85 suppose to have 0v, shows 0v - Tab 86 suppose to have 12v, shows 0v - Tab 87 and 87 suppose to both show 12v, shows 12v - Tab 87 and 87 suppose to both show 0v, shows 12v with ignition off - Checked for click from DME relay, it clicks just fine and i get the engine hum Questions that i am asking myself; - If my 520i M20 uses Jetronic fuel injection, and my 525e M20 uses motronic, why do they both have the same hard wired (no clip, needed cutting and soldering) crankshaft position sensors? - Why do i only get one spark when ignition is turned on, but none whilst cranking? - Does p.d towards the coil normalling drop from 12v to 10v when cranking? - Why did she start ONCE but refused to start immediately after? - Is my ECU fried? and if so.... why? only sat for 2 weeks... Any help is very much appreciated!! Regards, Darren (From Brighton)
  3. hello im new to this forum and new to BMW im a VAG man, currently using my work van (caddy c20) and my MK1 tt hybrid as daily run abouts, but also have a 20vt corrado project and just sold my rwd mk1 caddy project so that i can make room for the new edition heres my current rides and my latest edition <3 the car is a 1987 BMW M535i euro spec, non catalystic Automatic with sport mode and full of the usual M goodies, trip, diagnostic, bilstines, M sport exhaust system, Cream Leather interior and door cards ect the car has done 88k , its sitting on Alipina alloys, 235 all round. ive not had much time to look into it , but its been off the road since 2004, but it ran bout 6 months ago, i got it for silly cheap, but it is an automatic and it does have some rust issue BUT I WILL SAVE it, harder to find a E28 these days so this one is going to stay alive hopefully my plan is to firstly restore it to a road worthy condition, and then to get serious in the weight reduction, manual conversion , turbo conversion but keeping the oem looks. if anyone can direct me towards some good build threads on the e28 and also to places for how to's and parts i would very much appreciate it im 22 years old and i live in Blaenau Ffestiniog in North Wales id like to know more about the car so where are the numbers ect i need to look for, all i know it use to be ex dealers demo car so i might pop in and ask thank you
×