Jump to content
Sign in to follow this  
Piper

540i (2000) lacking power under 3000rpm

Recommended Posts

Took the 540 out and it seems down on power in the low rev range, not an instant shove like it should be.

 

In D, its not till I get to about 3k rpm before it starts to go like it should. Putting it on S makes it more responsive. 

 

Vanos? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check intake boots for splits; make sure MAF is clean/working correctly etc

 

Start cheap & work from there

 

When was the last time the plugs were changed etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, d_a_n1979 said:

Check intake boots for splits; make sure MAF is clean/working correctly etc

 

Start cheap & work from there

 

When was the last time the plugs were changed etc?

Thanks Dan. 12 months ago. 

 

Yes good idea. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Piper said:

Thanks Dan. 12 months ago. 

 

Yes good idea. 

Before you start spending money i would say check for vaccum leaks, take the car to a garage to get the intake system smoke tested, did mine for 25 quid and found two leaks which were causing my low power problems.

If the test comes back negative then start looking at vanos , sensors,coils etc

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×