Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'injector'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules & FAQs
    • Rules & FAQ's
  • Sponsors
    • Cotswold BMW
    • Chris Knott Insurance services
    • Bespoke Leathering
    • BMW Cables
  • General
    • Hello I'm New
    • General Discussion
    • Picture & Video Gallery
    • Suppliers
    • Fun Stuff
    • Spotted
  • Meets & Events
    • BMW5 Meets & Events
    • Non BMW5 Trackdays
    • Other Meets & Events
  • Classifieds
    • Cars
    • Parts & Breakers
    • Wheels & Tyres
    • General Items
    • Wanted
    • eBay & Autotrader Adverts
  • Technical
    • E12 1972-1981
    • E28 1982-1988
    • E34 1988-1996
    • E39 1996-2004
    • E60/E61 2004-2010
    • F07/F10/F11 2010-2017
    • G30/G31 2017-
    • ///M Powered
    • ALPINA 5ers
    • Audio & Navigation
    • Intravee
    • Coding
    • Detailing
    • Projects
    • Track Talk
  • Other BMW Technical
    • 1 Series
    • 2 Series
    • 3 Series
    • 4 Series
    • 6 Series
    • 7 Series
    • 8 Series
    • i Series
    • X Series
    • Z Series
    • Other BMW Tech Talk
  • Other Technical
    • Non BMW
    • Computer General Help
    • Gaming Chat & Help

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Garage

Found 2 results

  1. Hi All, I have recently acquired a 2002 525d. Drives fine, but does not like starting, which is a bit of an irritation! It turns over well enough, but won't start at all without spraying some EasyStart into the intake, which isn't a starting procedure I want to keep up long term especially in the cold winter months. Turn the car off and try and try to start it again and it is back to square one and doesn't seem to matter if it is hot or cold, left for a week or 5 minutes. I have plugged in a diagnostics reader and it comes up with the following: 0480 - Electric Fan 09F6 - Rail Pressure monitoring on Engine start 3505 - Glow-plug system 1260 - Pre-supply pressure monitoring. I am assuming a possible injector leak or issue with one of the fuel pumps? Once started, it does drive pretty well though and does not seem down on power or misfiring at all which I would thought would be an issue... Any thoughts appreciated...
  2. W444KYY

    HELP PLEASE!

    Afternoon Lads/Lasses I recently bought my E39 530D in Imola Red from Flandy off the forums. I gave the car to my BMW specialist to give a once over and he has pointed out the following issues, can anyone shed some light into the costs of repairs and if they are really a must to do straight away as i am a bit limited on cash flow... Inspection service due brake fluid change anti freeze change o/s/f rear bottom arm n/s/f anti roll bar link rear brake pads and discs (obviously this is a must) o/s/r rose bush and integral link (my mechanic refused to test drive the car as he said the wheel will fly off) ? handbrake shoes and handbrake is way to tight fuel pipe excessively corroded I appreciate that the car is 12 years old, so majority of the above is simply down to age, wear and tear however the major issue that i am extremely concerned about is, the engine is miss firing, randomly the car will start juddering and shaking excessively, especially at a set of traffic lights, or sometimes whilst driving, at which point i turn the engine off, start her back up and she is fine, however the fuel economy is just horrendous...literally i have spent £140 on fuel on the past 200 miles? £20 a day and i hardly drive no more than 30-40 miles if that? most of it is on the motorway as i use the car to go to work. The mechanic did say it needs a injector test, he also mentioned that at some point in her life she has been ran on red diesel as the fuel pipes have red dye remains. Has anyone had a similar problem? Oh and the turbo is loosing pressure however when i have driven the car i have noticed no lack of power as such, just a very loud wishing or whistle? Any feedback will be much appreciated, as i have only bought the car last week and already have a quote of £550 for parts plus £350 labour and that does not include diagnosed the judder/injector issue or the turbo whistle!
×