Jump to content

Sir Spence

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    N/A

About Sir Spence

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. It it helps, the 100001 code I mention above references to a P1638 code?
  2. Been doing a little code searching - the site I ended up on didn't have every code and became a PITA asking for Captur all the time, but I did get the following from it, although the first to were not listed specifically for the N55 100601 - Throttle body actuation 100100 Throttle body actuation This one was listed for the N55 100001 Throttle valve function briefly clamped The suggestion for this last one was that the throttle body actuator was what was throwing the code? So in the real world, what does this mean and what do I do about it? Cheers SS
  3. Right, apologies for carpet bombing here, but I don't really know what I'm looking at I've used the Bimmerlink App and a TONWON wifi port Nothing came up at all under permanent errors, but I got the attached under various other menus. To the untrained eye, this looks like a load of detritus, but I'm sharing in case one of you fine folks can find an/the issue / issues? Any help much appreciated! SS
  4. Sir Spence

    Hi

    It's an SE best I know - lots of nice extras (including the HUD) but no seat warmers - I suspect it was specced by someone who wasn't paying much attention? Pics would require cleaning it! ..tricky at the moment due to a back back, but trust me, the new clutch it had at 27k backs me up!
  5. Gotcha - will report back in a few days once I have some codes
  6. Thanks for the reply @Andrew - I’m just looking for codes in the unlocked binnacle menu at the mo, but I’d like to keep the car for a while (55k on a 2010 plate) so up for getting a reader..?
  7. Thanks @nashdm2 I’ve copied it there (newbie and can’t figure out how to move the post?)
  8. Copied from General Posts section My manual N55 N10 has as ongoing issue in that it's hard to drive off smoothly after a cold start. It's fine once warm and in the recent cold weather where I had to de-ice for 5 mins, that was also enough to get past the problem I've done some investigation over the past couple of days Sitting in neutral (manual) and applying enough throttle to see 1500rpm come up, it will almost immediately drop to around 600rpm It will then stay at 600rpm until I lift off the throttle Applying throttle anew, I get the same issue ..and repeats for 2-3 minutes, after which the revs will drop and then creep back up With a warm engine, I still get a drop in revs (albeit smaller) on a constant throttle if I go to somewhere no higher than 1500 rpm If I raise the revs to 2000rpm, it seems to hold steady No codes are being thrown and I've tried the throttle body reset (turn on electrical power, pin the throttle for 5 sec, switch off and wait 2 mins and it's not fixed it Low Pressure Fuel Pump was replaced 2 years ago after it threw an error on start up with engine warning lights and associated codes I'm conscious that without codes being thrown, it's a crap shoot taking it in for a diagnostic, so any suggestions? SS
  9. My manual N55 N10 has as ongoing issue in that it's hard to drive off smoothly after a cold start. It's fine once warm and in the recent cold weather where I had to de-ice for 5 mins, that was also enough to get past the problem I've done some investigation over the past couple of days Sitting in neutral (manual) and applying enough throttle to see 1500rpm come up, it will almost immediately drop to around 600rpm It will then stay at 600rpm until I lift off the throttle Applying throttle anew, I get the same issue ..and repeats for 2-3 minutes, after which the revs will drop and then creep back up With a warm engine, I still get a drop in revs (albeit smaller) on a constant throttle if I go to somewhere no higher than 1500 rpm If I raise the revs to 2000rpm, it seems to hold steady No codes are being thrown and I've tried the throttle body reset (turn on electrical power, pin the throttle for 5 sec, switch off and wait 2 mins and it's not fixed it Low Pressure Fuel Pump was replaced 2 years ago after it threw an error on start up with engine warning lights and associated codes I'm conscious that without codes being thrown, it's a crap shoot taking it in for a diagnostic, so any suggestions? SS
  10. Sir Spence

    Hi

    I'm Spence, I believe (or so I have been told) that I run the only manual F10 N55 in the UK - probably BS from the dealer (Service rather than Sales) but there you go I've had the F10 for 5 years now and it's reached a heady 55k miles - not without issue mind Prior to that, I've been a serial 5 series owner, having had an E39 528i and an E60 530i - there was an E36 and a brief spell in an F10 in there too, but less said about the F10 the better (I'm too big for em!)
×